Filter op opleidingsniveau

 

           

Filter op opleidingsniveau

 

           

In onderstaande figuur wordt een overzicht gegeven van de sectoren waar gediplomeerde chemiestudenten terechtkomen. Het uitgangspunt is dat gekeken wordt naar de personen die in de periode 2005-2017 minimaal één relevant chemiediploma hebben behaald. Wat de banen betreft wordt gekeken naar de laatste baan die zij gehad hebben in de periode 2010-2018. De oppervlaktes komen overeen met de aandelen van gediplomeerde uitstroom naar de respectievelijke categorieën.

Onderstaand figuur geeft aan in welke type sector de afgestuurde gediplomeerde chemiestudenten de arbeidsmarkt betreden:

  • Topsector ChemistryNL (SBI 20: Vervaardiging van chemische producten en SBI 22: Vervaardiging van producten van kunststof en rubber)
  • Chemie aanpalend (SBI 19: Vervaardiging van cokesovenproducten en aardolieverwerking en SBI 21: vervaardiging van farmaceutische grondstoffen en producten.)
  • Chemie-breed (een verzameling van een aantal economische sectoren die raken aan de chemie). We hebben hier de uitstroom naar onderwijs apart uitgelicht. In de verdere analyses maakt deze sector wel deel uit van ‘Chemie-breed’. Voor een exacte indeling van de sector Chemie-breed kunt hier terecht.
  • Bemiddeling (SBI 78: hieronder vallen onder andere uitzend- en detacheringsbureaus)
  • Overig (Overige economische sectoren)

Overzicht van type baan voor tussen 2005 en 2019 afgestudeerde chemici